Hvornår kom den første iphone – Guide

Hvornår kom den første iphone

Hvornår kom den første iphone

Har du undre dig over hvornår kom den første iPhone ?

Der er mange der har den opfattelse af at iPhone 3G var den første iPhone der udkom. Men den myte må vi desværre falsk. Den første iPhone blev annonceret den 9. januar 2007, men udkom aldrig til Danmark. Vi fik dog den næste generation af iPhone. iPhone 3G var den første iPhone nogensinde der udkom i Danmark. Den blev udgivet den 11. juli 2008 i 22 forskellige lande, her i blandt Danmark.

Historien bag den første iPhone

Den første iPhone var en innovativ opfindelse der revolutionerede måden vi bruger vores telefoner i dag på. Inden den originale iPhone kom på marked, var selv smartphones bygget med et fysisk tastatur.

“They all have these keyboards that are there whether you need them or not to be there.” – Steve Jobs 

I 2005 fik Steve jobs udtænkt en idé om at bruge en multi-touch skærm til at interagere med en computer på en måde, hvorpå man kunne skrive direkte på skærmen. Jobs rekrutteret en gruppe af Apples ingeniører til at undersøge ideen som en side projekt. Da Jobs revideret prototypen og dens brugergrænseflade, fik han ideen om en touch skærm smartphone. Et projekt blev skabt: Project Purple 2 og begyndte i 2005. Apple skabte enheden under en hemmelighedsfuld og hidtil uset samarbejde med det amerikanske teleselskab AT&T. udgifterne til samarbejdet blev anslået til at have været 150 millioner $ i løbet af en tredive-måneders periode. Apple fik friheden til at udvikle iPhones hardware og software. Den oprindelige iPhone blev introduceret af Steve Jobs den 9. januar 2007 i en keynote adresse på Macworld Conference & Expo afholdt i Moscone West i San Francisco, Californien. I sin tale, sagde Jobs, “Jeg har set frem til dette for to et halvt år”, og at “i dag, Apple vil genopfinde telefonen.  Jf. Wikipedia

Den originale iPhone til salg for 45.000 Danske kroner

iPhone har altid har et godt ry for at have en høj gensalgsværdi i modsætning til mange andre smartphones.  Men der er intet der stikker gensalgsværdien for den oprindelig iPhone. Det er nu ved at være så mange år siden at den første iPhone kom, så nu bliver den set som et samlerobjekt. Det er ikke noget atypisk når vi snakker om Lego, tegneserier eller vin. Men, at en elektronisk objekt der er under 10 år gammel  er steget mere end 10 gange i værdi er noget helt særligt.
Hvornår kom den første iphone
Vi har undersøgt hvad den dyreste iPhone koster. Lige nu kan du på Ebay købe en original iPhone som ikke er pakket ud endnu til 45.000 kroner. Hvis du nu skulle ende med at fortryde det, så tilbyder sælgeren også 30 dages returret.