iPhone 8 priser

Apples store 10 års svendestykke – iPhone 8

Hver evig eneste gang, at Apple har lanceret et produkt siden deres originale iPhone så dagens lys for snart 10 år siden, har det været ventet med stor spænding. Apple forsøger gang på gang at holde kortene tæt på kroppen, men der slipper altid mange rygter ud omkring deres nyeste iPhone, der er med til at hype telefonen udover alle grænser. Vi ved som udgangspunkt altid, at det er en bedre version end den forrige, og vi ved som regel også, at priserne vil være skyhøje fra lanceringsdatoen. Alligevel er der dog meget anderledes ved Apples næste lille vidunder, iPhone 8, som rygtes til at blive Apples helt store svendestykke i anledningen af deres 10 års jubilæum for den første iPhone i 2017. Der snakkes om alt fra et fuldstændigt nyt design fra den iPhone, vi kender og er vant til, og til de vildeste specifikationer, som nogensinde er kommet ud af Apples hæderkronede fabrik. Hvis du er den mindste smule nysgerrig på den meget ventede iPhone 8 og ikke mindst iPhone 8 priser, så vil vi klart anbefale dig at læse videre her, hvor vi har samlet alle de rygter, vi er meget sikre på at finde i den nye iPhone 8!

Fuldstændigt nyt og radikalt design

Det første og mest vedholdende rygte omkring iPhone 8 er, at den skulle blive markant anderledes designet end dens tidligere generationsfæller. Rygterne går på, at Apple tester mere end 10 forskellige prototyper af designs, men der er bred enighed om, at iPhone 8 kommer til at være et vendepunkt for det klassiske iPhone design. De fleste rygter peger i retningen af, at Apple endelig får mod til at gå den vej, som Samsung og andre mærker længe har flirtet med, nemlig i retningen af en telefon, hvor displayet går fra kant til kant. Dette såkaldte ’edge-to-edge’ design kender man til dels fra Samsung Galaxy 7 Edge, men rygterne svirrer omkring, at Apple vil gøre hele fronten til én stor touchskærm. Dette betyder, at vi måske skal vinke farvel til den klassiske hjem-knap, der vil blive erstattet af en software-løsning, hvor fingeraftrykslæseren ligeledes skal implementeres. Herudover vil kameraet formodentlig blive bygget ind i skærmen, og det vil derfor føles som én stor skærm i dine hænder. Dette rygte er et af de mest vedholdende og interessante, og alle glæder sig meget til at se, hvordan Apple kommer til at udføre dette!

Udover det markante og nye display, så går der klare rygter om, at Apple igen går væk fra aluminiums skallen, som ellers har været på deres telefoner siden iPhone 5, og at de i stedet vender tilbage til det rene glasdesign, som man kender fra iPhone 4S. Dette har konkurrenterne gjort i mange år, så man kan på sin vis sige, at Apple nu endelig giver sig for presset fra deres fans, der har efterspurgt dette længe. Dette giver også mulighed for, at Apple måske vælger at implementere trådløs opladning og NFC i den kommende iPhone 8, hvilket er et markant skridt i den rigtige retning for Apples udvikling.

Trådløs opladning og utrolig kraftfuld processor

Som allerede beskrevet rygtes det, at iPhone 8s ydre vil blive lavet i en konstruktion af glas. Dette muliggør trådløs opladning, som ikke før har været mulig med den opbygning, deres tidligere telefoner har haft. Af netop denne grund rygtes det, at iPhone 8 vil blive den første iPhone med trådløs opladning, og det rygtes endda, at Apple har tænkt sig at lancere en trådløs løsning, hvor du ikke engang behøver at lægge telefonen på en speciel plade, men blot skal være i nærheden af opladeren. Dette vil være yderst revolutionerende og interessant for telefonmarkedet, og dette afspejler i den grad det faktum, at Apple forsøger at gøre iPhone 8 til en helt speciel, 10 års udgivelse og hyldning af deres eget brand. Det rygtes, at Apple har en hel række af højtstående eksperter på netop denne opgave, og der arbejdes på højtryk for, at dette skal lykkes inden udgivelsesdagen.

Udover de markante ændringer i både design og funktionalitet, så rygtes det, at Apple udsender den nye iPhone 8 med en hel ny chip, som de kalder for A11. Denne processorchip erstatter således A10-chippen fra iPhone 7 Plus, hvorved vi med næsten statsgaranti kan fastslå, at dette bliver Apples hurtigste telefon til dato. Herudover er der tradition for, at Apples nyeste chip bliver mere energieffektiv og mindre, hvilket måske giver mulighed for en iPhone 8 med et større batteri end dens forgængere. Dette er med andre ord rigtig gode nyheder for alle os, der mildest talt er trætte af, at vores iPhones ikke kan holde strøm i ret mange timer.

Udover denne nye chip forventes det, at Apple vil forsøge at implementere en smartere ’Taptic Engine’, der skal give større følelse af, at du bruger en fysisk knap. Denne er allerede en del af iPhone 7 og 7 Plus, men den forventes at være meget mere effektiv og klar i Apples nyeste model. Herudover rygtes det også, at Apple vil forsøge at tilføje ekstra sikkerhedsfunktioner som f.eks. ansigtsgenkendelse og skanning af iris til deres nye flagskib, hvilket kan gøre det lettere og hurtigere at lukke din telefon op. Dette er dog ikke det mest sikre rygte, vi er stødt på – på trods af, at det er lækket af Ming-Chi Kuo, der før har rygtet meget præcise ting omkring Apples iPhone.

Mulige iPhone 8 model-typer

Det, måske, mest spændende rygte for manges vedkommende er, hvorvidt Apple fortsætter deres trend med to forskellige modeller: En stor iPhone 8 og en større iPhone 8 Plus.

De fleste rygter peger imod, at der kommer hele tre forskellige iPhone 8-modeller, der muligvis kan blive navngivet efter Apples tidligere mønster: iPhone 8, iPhone 8 Plus og den eksklusive iPhone 8 Premium. Dette er naturligvis ikke bekræftet af Apple, og modellerne kan derfor ændre sig meget i både navn og form. Det rygtes dog generelt, at Apple helt sikkert vil lave en såkaldt ’premium’-model, der skal være med til at markere 10 års jubilæet, og det er med garanti denne telefon, der vil få glæde af alle de nye funktioner og tiltag, som der rygtes. Denne premium-model vil højest sandsynlig være den eneste af modellerne, der har det kurvede display, og den vil også have det klart største display, der rygtes til at være enten 5,7 eller 5,8”. Du kan med andre ord godt forvente, at det vil være den klart dyreste model i rækken – men også den mest eftertragtede model!

Udover iPhone 8 Premium, så vil Apple komme med to andre modeller, hvor den ene rygtes til at være 4,7”, og den anden rygtes til at være 5,5”, som vi allerede kender det fra iPhone 7 og 7 Plus. Der er meget stor forskel på rygterne omkring disse, hvor nogle går ud fra, at disse også vil have et chassis i fuldt glas, mens andre rygter indikerer, at de vil være formet som iPhone 7 og 7 Plus med det efterhånden ikoniske design i ren aluminium. Dette er dog meget svært at blive klog på, hvorfor vi må vente i spænding på nyt om dette. Herudover forventes det, at disse modeller vil mangle nogle af de nye funktioner (som f.eks. den fulde udnyttelse af touchskærmen og den manglende hjem-knap), og du kan derfor godt forvente, at disse bliver billigere, end premium-modellen.

iPhone 8 priser

Og når vi nu netop har fat i de mulige iPhone 8 priser, så er det værd at bemærke, at der faktisk er kommet markant færre rygter ud omkring dette, end der egentlig plejer, når man tænker på rygter omkring tidligere versioner. Med det sagt kan vi dog med rimelig sandsynlighed sige, at du ikke skal forvente, at de nye iPhone 8 modeller bliver billigere, end prisen på iPhone 7 og iPhone 7 Plus var, da de blev udgivet. Dermed snakker vi formodentlig om nogle iPhone 8 priser, der lander i omegnen af 6000 – 7000 kr. for de mindre iPhone 8- og iPhone 8 Plus-modeller, mens det forventes at Apples svendestykke, iPhone 8 Premium, lander på en pris, der vil være mellem 8000 og 9000 kr. Dermed skal du formodentlig have den helt store pengepung fremme for at købe Apples nye flagskib, men det er dog stadig for tidligt at sige, om disse iPhone 8 priser er endelige, da manglen på entydige rygter er stor. Vi må derfor alle vente i spænding på, at Apple eller andre pålidelige kilder kommer med nye informationer omkring iPhone 8 priser og modeltyper, men du kan ligeså godt begynde at spare op nu, da der helt sikkert ikke bliver tale om iPhone 8 priser, der overrasker positivt ud fra et økonomisk perspektiv!

Digital krone ligesom Apple Watch

Et af de mere vilde rygter, der dog efterhånden anses som værende plausibelt, er, at Apple vælger at inkorporere en digital krone, som man kender det fra deres populære Apple Watch. Angiveligt skulle Apple allerede have søgt patent på en knap, der ligner den klassiske hjem-knap, men som har samme funktion som den digitale krone på Apple Watch. En sådan løsning kunne være utrolig spændende, da man med det samme får mere funktionalitet og brugervenlighed med et hjul, der kan skifte mellem menuer, apps, og hvad man ellers kan få fantasien til at række til. Hvorvidt Apple vælger denne løsning er dog meget usikker, da de så skulle gå på kompromis med den massive skærm på deres iPhone 8 Premium, hvilket meget tyder på, at de er blevet glade for. Vi er dog ikke afvisende overfor idéen – det er rart, at Apple er begyndt at tænke ud af boksen i både design, funktionalitet og udformning af deres kommende iPhone 8!

Virtual reality?

Der er ingen tvivl om, at området indenfor virtual reality er blevet en større og større del af vores liv, hvor især mange større firmaer som f.eks. Samsung er begyndt at satse massivt på den gode oplevelse af VR. Der er dog på mange måder delte meninger om, hvorvidt virtual reality er en reel tilføjelse og ekstra dimension til din smartphone, eller om det bare er en sjov gimmick, der kan imponere vennerne. Uanset hvad, så går der rygter om, at Apple muligvis vil implementere en løsning, der ligner den, man kender fra Samsungs Galaxy serie. Dette drejer sig højest sandsynligt om et sæt briller, hvor du kan sætte din iPhone 8 i, og dermed opleve verden, som om du var der selv. Det er endnu langt fra sikkert, at Apple vælger denne løsning, men der er i hvert fald blevet spottet et patent fra deres side, der peger i den retning, og det vil da også være mærkeligt, hvis Apple ikke ville have del i den succes, som mange Android-telefoner har opnået på dette punkt!

Udgivelsesdatoen er nok en forudsigelig affære

Apple arbejder på mange måder som et velsmurt maskineri, der én gang årligt skyder en ny iPhone model af sted til de æble-hungrende folkemængder. Dette er set utallige gange med udgivelsesdatoer på de tidligere iPhones, der alle er blevet udgivet i starten eller midten af september måned. Og det forlyder da også, at det netop er i september 2017, at vi kan forvente et af Apples storslåede udgivelsesshows, hvor vi for alvor kan få løftet sløret for det, der helt sikkert bliver en unik og kraftfuld iPhone 8. Mere interessant er det nok også i månederne op til denne dato, at vi kan forvente lækager til pressen om, hvad man kan forvente af iPhone 8’s priser og hukommelsesstørrelser.

Kan du heller ikke vente…

Hvis du kun er blevet mere nysgerrig efterhånden, som du har læst denne lille sammenfatning af de mange rygter, så sidder du sikkert og tænker, hvor du kan følge med i alle de rygter, der hele tiden dukker op omkring den nye iPhone 8. Her er svaret helt sikkert de amerikanske hjemmesider, hvor de nyeste rygter dukker op meget hurtigt, og især hjemmesiden MacRumours og TechRadar er utrolig hurtigere med det nyeste nye om den fantastiske iPhone 8. Er du mere til danske hjemmesider, så kan vi anbefale at følge med på mobil.nu, der også sammenfatter de nyeste rygter om iPhone 8, men som gerne er mellem 2 og 3 dage om at opsnuse dem.

Vi glæder os alle sammen til at se, hvad Apple får bygget op med deres nye iPhone 8, og vi håber, at du har fået en masse god viden ud af denne artikel!